Logo
Menubalk
Heart Matters homepage Heart at Work® Leiderschapscoaching Teamontwikkeling Publicaties Contact

Welkom!

Foto Jeroen Drontmann

Jeroen Drontmann

“Als ik lang en diep in de ogen van de ander kijk,
en hun innerlijk probeer te doorgronden,
kan ik heel ver weg mijzelf zien,
wachtend.”

- Neale Donald Walsch

Met name in ons werkzame leven is het vaak lastig een goede balans te vinden tussen Hoofd (wat we ‘moeten’ ) en Hart (‘wat we willen’). Heart Matters wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de relatie die mensen hebben met zichzelf en met elkaar.

Ik ben sinds 25 jaar actief als change management consultant en executive coach. Mijn loopbaan begon bij Willem Mastenbroek van Holland Consulting Group. Na enkele jaren bij Coopers & Lybrand werk ik sinds 1994 zelfstandig.

Ik volgde een post doctorale opleiding Management Consultancy aan de VU in Amsterdam.

Heart Matters specialiseert zich in Leiderschapsontwikkeling; Teamontwikkeling en Cultuurverandering (met het multidisciplinaire veranderconcept Heart at Work®).

In 2005 richtte ik, samen met anderen de Global Leaders Academy (www.globalleadersacademy.com) op. GLA is een wereldwijd netwerk voor leiders in alle sectoren van de samenleving. Individuen met verantwoordelijkheid die gecommitteerd zijn duurzaam welzijn te creëren voor zichzelf, voor de organisaties die ze leiden en voor onze planeet. Middels een breed scala van innovatieve leerervaringen en evenementen bouwt GLA zelforganiserende leercirkels over organisationele, sectorale en landsgrenzen heen. GLA wordt ondersteund en gedragen door ‘world class’ wetenschappers, onderzoekers en religieuze leiders actief op de 4 ‘leer domeinen’: persoonlijk, inter-persoonlijk, organisatie en globaal.

Ik ben geassocieerd met Leaders' Quest (www.leadersquest.org). Leaders Quest is een wereldwijde community die als doel heeft de kwaliteit van het leiderschap in de wereld wil verbeteren en de wijze waarop leiders impact hebben te beïnvloeden. We brengen groepen leiders naar India, Brazilië, China en Zuid-Africa en andere opkomende landen. Een 'Quest' helpt hen om de wereld te verkennen, de uitdagingen in de wereld van vandaag te zien vanuit andermans perspectief en te leren van inspirerende mensen, om vervolgens de missie van hun organisatie en van hen als individu opnieuw te kunnen valideren. Leaders Quest ontwerpt en faciliteert hiernaast programma's waarbinnen leiders uit 'opkomende' en 'ontwikkelde' economieën elkaar ontmoeten in een dialoog met als doel 'van en aan elkaar te leren'.

Ik ben hiernaast een global affiliate van Aberkyn (www.aberkyn.com). Aberkyn is een partnership van change leadership facilitators. Het is Aberkyn's missie leiderschap te stimuleren dat zowel de prestaties als de 'gezondheid' van organisaties optimaliseert en zo een 'force for good' wordt in de wereld van vandaag. Aberkyn werd mede opgericht door McKinsey & Company.

Het stimuleren van bewustzijn (zelf gegenereerd inzicht) en verantwoordelijkheid (de keuze eigenaar van een taak te zijn) op individueel, team en organisatie niveau staat centraal in al mijn werk.

Het is mij een groot plezier te schrijven over de inzichten die ik tijdens mijn werk opdoe. In dat kader schreef ik twee boeken: Persoonlijk Succes (1994 met Rob Bertels) en Hoofd ontmoet Hart (2002), en een tiental artikelen rond de thema’s persoonlijke effectiviteit en het managen van veranderingen.

Veel leesplezier op onze site en ik vertrouw erop dat het inspireert tot een nader contact!

“The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.”
— Marcel Proust

© Heart Matters 2002-2024
Heartmatters logo